Aquesta comunicació aborda els contextos, les percepcions i les experiències alimentàries de persones grans que van migrar a Catalunya, per a acostar-nos a l’estudi de l’alimentació i la vellesa. A partir de les narratives de les històries de vida de persones grans migrades, s’exploren les seves vivències i contextos vinculats a l’alimentació. Aquestes narratives van permetre analitzar les vivències de les persones grans i dels contextos vinculats a l’alimentació de cara a conèixer com es construeixen els riscos alimentaris. Es va indagar sobre les percepcions de l’alimentació, el significat del menjar, els gustos i preferències de les persones, les pràctiques i els hàbits alimentaris, sobre l’alimentació considerada adequada, els productes que es perceben com a saludables, en quins aliments es confia i es desconfia, així com els aliments que es consideren perillosos. En aquest estudi, que s’emmarca en el projecte interdisciplinar “Comer importa: Los desafíos de una alimentación inclusiva, saludable y sostenible para un mejor envejecimiento”, s’explora l’alimentació de les persones grans pensada des de les seves pròpies trajectòries viscudes i on certs esdeveniments i vivències històriques, socials i demogràfiques modelen les seves vides. S’aborda com les experiències, les pràctiques i les representacions sobre els aliments de les persones grans es vinculen als diferents contextos i les trajectòries de vida i estan marcades per un abans i un ara històric, per la dicotomia entre el rural i urbà en relació amb els processos migratoris, per les relacions de proximitat i distància, i per les vivències i habilitats culinàries, que al seu torn s’entrellacen amb els aspectes sensorials.