L’objectiu de la investigació és esbrinar si les polítiques de seguretat alimentària a Catalunya incorporen l’enfocament de drets i l’equitat de gènere, i de ser així, quines estratègies proposen per garantir l’accés equitatiu als recursos alimentaris. La literatura indica que la inseguretat alimentària és més prevalent entre les dones (Martin i Lippert 2012), desigualtat que sovint s’expressa en la distribució i el consum dispars d’aliments dins de la llar (Neogy 2010), formant un continu que va des de la incertesa d’accedir als aliments per mitjans propis, fins a la necessitat de reduir-ne la quantitat, la varietat i la qualitat (Gracia-Arnaiz et al., 2021). Tot i que les dones són qui experimenten les situacions més greus d’inseguretat alimentària (Llobet et al. 2020) i les principals demandants d’ajuda alimentària (Malgesini et al. 2018), les polítiques públiques no s’han dotat d’instruments eficaços per identificar la inseguretat alimentària i eliminar les barreres estructurals que avui impedeixen a moltes persones accedir a una alimentació adequada. Per aquesta raó, i seguint l’enfocament feminista interseccional, en aquesta comunicació mostrarem els resultats de l’anàlisi qualitativa de les polítiques de seguretat alimentària desenvolupades a Catalunya en la darrera dècada. La hipòtesi de treball planteja que l’absència de la perspectiva de gènere en les polítiques de seguretat alimentària ha constituït un impediment per conèixer i actuar amb major efectivitat sobre la inseguretat alimentària. Per fer-ho, recopilarem i analitzarem les principals estratègies i plans existents a l’àmbit de de les polítiques catalanes autonòmiques i municipals (Barcelona/Tarragona), les quals tenen com objectiu garantir el dret a l’alimentació adequada. Presentarem el resultats relatius a l’enfocament conceptual, les àrees d’acció i les possibles avaluacions dels programes. S’espera generar coneixement situat sobre les mancances de manera que contribuïm a construir intervencions eficaces que garanteixin el dret universal a una alimentació adequada.