Dones majors en els seus entorns alimentaris: Estudi de cas a Andalusia

Benvingudes a la gestió de comunicacions.

Per poder veure les comunicacions rebudes al teu Simposi, selecciona’n el títol i a continuació fes clic al botó “Cerca”.
Una vegada siguin visibles les comunicacions rebudes pots aprovar-les, rebutjar-les, editar-les o deixar-hi notes.

 

TítuloDones majors en els seus entorns alimentaris: Estudi de cas a Andalusia
Abstract

En aquesta comunicació analitzem com les dones majors de més de 65 anys i residents a Andalusia accedeixen als aliments en els diferents entorns (llars, mercats, botigues, horts, bars, etc.), tenint en compte diverses maneres de gestionar el risc i enfrontar les incerteses alimentàries. Els criteris de confiança i desconfiança per part d'aquestes dones vers els agents involucrats en aquests entorns alimentaris condicionen la construcció social de la percepció dels riscos i incerteses. El nostre focus és explorar com tots dos criteris influeixen en les preferències alimentàries de compra i consum segons diferents condicions socioeconòmiques, edats i tipus de residències (urbana o rural). Ens plantegem la hipòtesi que el vincle de confiança entre les dones i els agents en els entorns alimentaris redueixen la percepció del risc dels productes alimentaris. Com més estret sigui el vincle social entre tots dos menor serà la preocupació de les dones per conèixer la procedència del producte, donant per descomptada la qualitat i sostenibilitat d'aquest. Els resultats del projecte formen part d’un projecte I+D, Menjar importa, actualment el execució. El treball de camp es va fer a l’any 2021, durant la pandèmia de covid-19.

Autors
Nom i Cognom Institució Correu electrònic
Cristina Larrea Killinger Universitat de Barcelona larrea@ub.edu
Claudia Juzwiak Universidade Federal de Sao Paulo claudia.juzwiak@unifesp.br