Benvingudes a la gestió de comunicacions.
Per poder veure les comunicacions rebudes al teu Simposi, selecciona’n el títol i a continuació fes clic al botó “Cerca”.
Una vegada siguin visibles les comunicacions rebudes pots aprovar-les, rebutjar-les, editar-les o deixar-hi notes.
Título | La sostenibilitat de la vida als sistemes d’aprovisionament agroecològic | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Abstract | Aquesta comunicació explora el conflicte capital-vida en els sistemes d’aprovisionament agroecològic a Catalunya. L’agroecologia és una proposta de construcció col··lectiva de sistemes alimentaris territorialitzats més justos social i ambientalment que s’inicia i s’estén a Amèrica Llatina cap als anys 70 i 80. Els inicis de l’agroecologia a Catalunya es situen cap als anys 90 i una de les expressions més desenvolupades al nostre territori han estat els sistemes d’aprovisionament agroecològic configurats per projectes productius de productes frescos i les cooperatives i grups de consum agroecològic amb els que mantenen una relació directa. A través del treball de camp etnogràfic (observació participant i entrevistes) en els darrers deu anys a diversos projectes agroecològics del territori català detallem algunes de les tensions d’aquests projectes d’aprovisionament especialment aquells que es dediquen a la producció d’aliments que els situen en una constant situació d’inviabilitat econòmica i d’(in)sostenibilitat de la vida en un context hegemònic agroindustrial. Al llarg de la comunicació ens referirem a les tensions vinculades a l’escala d’aquestes iniciatives, al sistema de distribució dels aliments, a l’establiment de preus, a la internalització dels costos socials i ambientals de l’alimentació i la perspectiva feminista d’aquests projectes. | ||||||
Autors |
|